ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳୁ ଏପରି ଖାଆନ୍ତୁ ରସୁଣ: ମିଳିବ ଅନେକ ଫାଇଦା

ରସୁଣ ହେଉଛି ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ ମୂଳ ପରିବା। ଏହାକୁ ବାଟି କରି ମସଲା ଏବଂ କିମ୍ଵା ଗୋଟା ଆକାରରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରେ । ରସୁଣ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ସୁଗନ୍ଧକୁ ବଢାଏ ନାହିଁ, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଏକ ଲାଭ ଅଟେ । ରସୁଣର ପୁଷ୍ଟିକର ମୂଲ୍ୟ ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଗଲେ ଏଥିରେ ଜିଙ୍କ, ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ କେ, ଫୋଲେଟ୍, ଥିଏମାଇନ୍, ନିୟାସିନ୍, ଏଲିସିନ୍ ରହିଥାଏ। ଫସଫରସ୍ ପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ଶୀତଦିନେ ମଧ୍ୟ ଏହା ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ରସୁଣରେ ଥିବା ଗୁଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଅନେକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ ।
ଶୀତଦିନେ, ଖାଦ୍ୟ ଟିକେ ଭାରୀ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ଶାରୀରିକ କାର୍ୟ୍ୟକଳାପ କମିଯାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ମନ୍ଥର ହୋଇପାରେ ଏବଂ ଓଜନ ବଢିପାରେ । ରସୁଣ ଖାଇବା କେବଳ ଶୀତଦିନେ ଆପଣଙ୍କ ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୁଏ ନାହିଁ, ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିବ ।
ଶୀତ ଦିନେ ରସୁଣ କିପରି ଖାଇବେ –ଯଦି ରସୁଣକୁ ମହୁରେ ବୁଡ଼ାଇ ଶୀତଦିନେ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହୋଇଥାଏ । ଆପଣ ଏହାକୁ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଖାଇପାରିବେ ।
ଭାଇରାଲ୍ ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିବ- ଶୀତଦିନେ ରସୁଣ ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । ଏହାର ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଆଣ୍ଟି-ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ୍ ଗୁଣ ଥିବାବେଳେ ଶରୀରକୁ ଗରମ ରଖେ । ଏଥି ସହିତ, ଶୀତଦିନେ ମହୁ ମଧ୍ୟ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଆପଣ ଶୀତଦିନେ ଥଣ୍ଡା, କାଶ, ଯନ୍ତ୍ରଣା ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରୁହନ୍ତି ।
ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ନତି କର– କିଛି ଲୋକ ଶୀତଦିନେ ହଜମ କରିବାରେ ସମସ୍ୟା ହୋଇଥାଏ। ରସୁଣ ଏବଂ ମହୁର ମିଶ୍ରଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଝାଡ଼ା ଦୂର ହୋଇପାରେ। କାରଣ ଏହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ।
ଏହା ହୃଦୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ– ରସୁଣରେ ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନକୁ ଉନ୍ନତ କରେ । ମହୁ ମଧ୍ୟ ହୃଦୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଏହି ଦୁଇଟି ଜିନିଷକୁ ଏକତ୍ର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା, ତୁମେ ଶୀତ ସମୟରେ ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାରୁ ଦୂରରେ ରହିପାରିବ ।