ଦେହକୁ ହିତ ସୋୟାବିନ୍
ଦେହକୁ ହିତ ସୋୟାବିନ୍
admin
Jun 2, 2019 - 06:59
Updated: Jun 2, 2019 - 06:59
ସୋୟାବିନରେ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ପ୍ରେଟିନ , ଭିଟାମିନ ଓ ଫାଇବର ଥାଏ । ଭିଟାମିନ ବି କଂପ୍ଳକ୍ସ, ଭିଟାମିନ ଏ ଓ କ୍ୟାଲସିୟମ କରି ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ତତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ଏଥିରେ ଥାଏ । ଏଗୁଡିକ ଶରୀର ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ ଏମିନୋଏସିଡର କାମ କରନ୍ତି । ଆପଣ ଜାଣି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ, ଏଥିରେ କ୍ଷୀର,ମାଂସ ଓ ଅଣ୍ଡାଠାରୁ ମଧ୍ୟ ଅଧିକ ପରିମାଣର ପ୍ରୋଟିନ ଥାଏ । ପୁଣି ସୋୟାକୁ ପାନୀୟ ଭାବରେ ମଧ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇପାରେ ( ସୋୟା ମିଲ୍କ) ।
୧- ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ଫାଇବର ଥିବାରୁ ସୋୟା ପାଚନତନ୍ତ୍ରକୁ ମଜଭୁତ କରେ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟକୁ ଶୀଘ୍ର ହଜମ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୁଏ ।
୨- ରକ୍ତହୀନ ବ୍ୟକ୍ତି ତଥା ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳାଙ୍କ ପାଇଁ ସୋୟା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପାଦେୟ ଖାଦ୍ୟ ।
୩- ହୃଦରୋଗୀଙ୍କ ରକ୍ତରେ ବର୍ଦ୍ଧିତ ଏଚଡିଏଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ ।
୪- ଶରିରର ଓଜନ କମାଏ ।
୫- ସୁସ୍ଥ ମସ୍ତିଷ୍କ ପାଇଁ ସୋୟା ଅଟାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରୁଟି ନିୟମିତ ଖାଇବା ଉଚିତ ।
୬- ସୋୟା ଅଟା ପେଟ ସଫା ରଖେ ।
୭- ଏକଜିମା ଦୂର କରେ ।
୮- ମୁହଁକୁ ଦାଗହୀନ କରିବାରେ ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପଯୋଗୀ ।