ଆମ୍ବୁଲ ଚିକେନ

ଆମ୍ବୁଲ ଚିକେନ

ଆମ୍ବୁଲ ଚିକେନ
ସାମଗ୍ରୀ: - କଟା ଚିକେନ - ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ - ପୋଦିନା ବଟା - ଆମ୍ବ କଷି - ଅଦା ଛେଚା - ଆମ୍ବୁଲ ପାଣି - ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ - ଅଳ୍ପ ଚିନି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଟା ଚିକେନ କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ଲୁଣ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ ଅଦା ଛେଚା, ଆମ୍ବୁଲ ପାଣି, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ଅଳ୍ପ ଚିନି ପକେଇ ଭଲଭାବେ ଗୋଳେଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ପିଆଜ ପକେଇ କଷନ୍ତୁ । ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହେଇଗଲା ପରେ ରସୁଣ ଛେଚା, କଟା କଂଚାଲଙ୍କା ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରାଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ଅଦା ଛେଚା ଅଳ୍ପଚିନି, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଏବଂ ଚିନି ସସ ପକେଇ ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ । ମସଲା ଫ୍ରାଏ ହୋଇଯିବା ପରେ ମ୍ୟାରିନେଟ ହୋଇଥିବା ଚିକେନକୁ ପକେଇ ମସଲା ସହ କଷନ୍ତୁ । ପୋଦିନା ରସ, ଆମ୍ବୁଲ ରସକୁ ପକେଇ ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ ପାଣି ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡଣୀ ଘୋଡଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ପରେ ଆମ୍ବୁଲ ଚିକେନ ଓହ୍ଳାଇ ନେବେ । ପ୍ଲେଟରେ ରଖି ତା ଉପରେ କଟା ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ସଜାଇ ନେବେ । ଧନିଆ ପତ୍ର କଟା ସେଥିରେ ଛିଂଚି ଦେଇ ଖାଇବାକୁ ଦେବେ ।